Yhteystiedot

Kiireellisessä hätätilanteessa soita aina 112

Jyväskylän Vapaaehtoinen Palokunta r.y.

Antinniityntie 1,   40250 Jyväskylä

Tony Haverinen
Tony Haverinen
Palokunnan päällikkö
asema@palokanvpk.fi 0408377744
Ida Hämäläinen
Minijunnujen johtaja
minijunnut@palokanvpk.fi
Jenna Lahti
naisosasto@palokanvpk.fi

Hätätilanteiden varalta suosittelemme 112 mobiilisovelluksen asentamista matkapuhelimeesi

Apua oikeaan paikkaan hätä- ja ongelmatilanteissa

Muista hätätilanteessa soittaa hätäpuhelu sovelluksen kautta. Tällöin sijaintitietosi välittyy hätäkeskukseen automaattisesti. Se nopeuttaa hätäpuhelujen käsittelyä ja apua osataan lähettää paikalle lähimmästä mahdollisesta yksiköstä.

Sijaintitieto välittyy myös silloin, kun soitat sovelluksen kautta Tienkäyttäjän linjalle tai Meripelastuskeskukseen. Sijaintitiedon lähetys aktivoituu silloin, kun soitat kyseisiin numeroihin sovelluksen kautta. Numerot löytyvät Päivystysnumerot-välilehdeltä.

Apua eri tilanteisiin

Löydät sovelluksen Palvelut-välilehdeltä päivystysnumeroita kiireettömään avuntarpeeseen. Lisäksi voit tarkistaa sovelluksen avulla lähimmän sydäniskurin sijainnin.

Toimintaohjeista voit ladata veneilijöille suunnatut toimintakortit sekä tutustua aivoverenkiertohäiriön oireisiin. Lisäksi pääset sovelluksen kautta koronavirustaudin oirearvioon.

Vältä vaaratilanteet

Alueelliset vaara- ja viranomaistiedotteet välitetään sovelluksen kautta puhelimen sijaintitietoon perustuen. Tiedotteiden sisällöstä vastaa aina tiedotteen antava viranomainen.

Saat uudesta vaara- ja viranomaistiedotteesta äänimerkin sekä ilmoituksen puhelimen näytölle. Kaikki avoimet tiedotteet löytyvät Tiedotteet-välilehdeltä.

Puhelinten omat käyttöjärjestelmät saattavat rajoittaa tiedotteiden läpituloa. Ilmoitus voi jäädä tulematta esimerkiksi silloin, jos ei ole antanut sovellukselle lupaa seurata sijaintia tai lähettää ilmoituksia, puhelin on virransäästötilassa tai paikannus ei ole jostain syystä onnistunut.

Lataa maksuton sovellus puhelimeesi sovelluskaupasta

112-mobiilisovelluksen sekä hätäkeskuspalvelut tuottaa Hätäkeskuslaitos. Hätäkeskuslaitos on sisäministeriön alainen valtakunnallinen, verkottuneen toimintamallin mukainen virasto. Hätäkeskuslaitoksen lakisääteisenä tehtävänä on hätätilanteita koskevien hätäpuheluiden vastaanottaminen ja arviointi sekä tehtävän välittäminen pelastus-, poliisi- tai sosiaali- ja terveystoimen viranomaiselle välittömiä toimenpiteitä varten.

Yhdistyksen laskutusosoite on

  • Jyväskylän Vapaaehtoinen Palokunta ry
  • Rahastonhoitaja
  • Antinniityntie 1
  • 40250 Jyväskylä

Vuokratalojen laskutusosoitteet ovat

Asunto Oy Jyväskylän VPK:n Vuokratalot 0546866-5 003705468665 DABAFIHH
Asunto Oy Jyväskylä VPK:n Vuokratalot 2 0840182-9 003708401829 DABAFIHH