Hälytysosasto

Keski-Suomen pelastuslaitos asema 13

Operatiivinen osasto

Hälytysosasto vastaa palokunnan operatiivisesta toiminnasta ja henkilöstön koulutuksesta sekä valmiuden ylläpidosta. Osastoon kuuluvat palokunnan yli 18-vuotiaat jäsenet – miehet ja naiset – sekä nuoriso-osastosta nousevat yli 17-vuotiaat. Jäseniä hälytysosastossa on kolmisenkymmentä.

Hälytysosasto huolehtii palokuntasopimuksen mukaisten velvoitteiden hoitamisesta ja miehittää hälytyksen tullen tarvittavat yksiköt; pelastusyksikön, säiliöauton tai vahingotorjuntayksikön. Pääosa henkilöstö asuu paloaseman välittömässä läheisyydessä ja kiitos henkilöstön omistuneisuuden vasteaika hälytyksiin on yleensä vain muutama minuutti.

Hälytysosasto harjoittelee maanantai iltaisin 19.00-21.00 ja lisäksi laajempia harjoituksia voidaan järjestää viikonloppuisin. Osaston harjoituksissa opetellaan ja harjoitellaan sammutusmiehen perustaitoja, kuten kaluston tuntemusta ja käsittelyä, sammutusyksikön tehtäviä, ensiapua sekä erilaisia palo- ja pelastusalan tietoja. Myös jäsenten yleiskuntoa kehitetään ja tutustutaan paloalaan liittyviin kohteisiin.

Hälytysosaston harjoituksissa kohtaavat niin kokeneet konkarit kuin uudet tulokkaatkin. Harjoitusten tarkoituksena onkin sekä ylläpitää hälytysosastossa tarvittavia perustaitoja että perehdyttää uusia jäseniämme. Lisäksi harrastus antaa jäsenille rohkeutta ja valmiuksia arjen yllättävissä tilanteissa toimimiseen sekä oman osaamisen kehittämiseen.

Mikäli olet kiinnostunut palokuntatoiminnasta perinteisimmillään, hälytysosasto on oikea paikka aloittaa harrastus. Miehistöosastossa toimimiselle ei ole erityisiä vaatimuksia; oma kiinnostus ja reipas, yhteisöllinen asenne riittää pitkälle.

Herättikö kiinnostusta? Ota yhteyttä palokunnan päällikköön, Tony Haveriseen sähköpostitse asema@palokanvpk.fi tai puhelimitse 040 8377 744

Inhimillisesti. Ammatillisesti. Luotettavasti.