JYVÄSKYLÄN VPK:N NAISOSASTO

 

 

"Naiset ovat toimineet VPK:ssa sen perustamisesta lähtien, mutta vasta vuonna 1949 26. päivä tammikuuta perustettiin virallisesti VPK:n naisosasto."

 

"Naisosaston toimintaan ovat kuuluneet: ompeluillat, arpajaiset, illanvietot, jumppatunnit, kansantanhut, näytelmät, joihin ovat myös miehet monesti osallistuneet, varushuolto, keräykset, myyjäiset, retket, muonitukset leireillä, -kursseilla, -juhlissa, -illanvietoissa ja -tulipaloissa. Kursseista mainittakoon ensiapukurssi, jonka jälkeen VPK:ssa toimi naisosaston ensiapuryhmä 1960 luvun alussa."

 
Näin naisosasto toimi 1950-luvulla…

Tämän päivän naisosaston on aloittanut toimintansa vuoden 2008 keväällä pitkän hiljaiselon jälkeen. Tällä hetkellä osastossa toimii pieni, mutta tehokas naisporukka.

Naisosaston tarkoituksena on tukea hälytys- ja nuoriso-osaston toimintaa. Naiset osallistuvat myös palokunnan omiin koulutuksiin ja kokouksiin sekä yhteisiin tapahtumiin.

 

Osasto kokoontuu joka toinen keskiviikko Palokan paloasemalla (Antinniityntie 1) klo 18.00 alkaen. Toimintaamme kuuluu mm.

Ø ensiapu- ja alkusammutustaitojen harjoitteleminen,

Ø tutustuminen palokunnan toimintaan ja yhteistyöviranomaisiin,

Ø pienimuotoiset valistustehtävät,

Ø hälytysmuonitus ja erilaiset kahvitustilaisuudet.

Ø nuoriso-osaston leireihin osallistuminen (mm. muonitus)

Ø elämykselliset tapahtumat ja virkistäytyminen

 

Naisosastolle on tarjolla monipuolisia koulutuksia, joissa opitaan palo- ja pelastustoimen perusteiden lisäksi monia hyödyllisiä kansalaistaitoja. Lisäksi osallistumme tarpeen ja oman kiinnostuksen mukaan Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) ja muiden vastaavien toimijoiden järjestämille kursseille ja tapahtumiin.

 

 

Tunsitko kipinän syttyvän?

 

Mukaan otetaan jatkuvasti uusia jäseniä. Jos olet 16 vuotta täyttänyt ja kiinnostunut toiminnastamme, ota yhteyttä This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. tai Kirsi Hämäläinen 044-5451607  

 

naisosastonaisosasto