Jyväskylän Vapaaehtoinen Palokunta

- eli tuttavallisemmin "Palokan VPK"

 

Palokuntamme on suomen vanhimpia, jo vuonna 1878 perustettu. Alkuvuodet toimimme kaupungin puolella vapaaehtoisena palokuntana. Yhdistyksen alkuvaiheista voit lukea lisää yhdistyksen historia osuudesta.

Nykyään toimimme Jyväskylän Palokassa, Heinämäen teollisuusalueella.

Palokunnalla on sopimus aluepelastuslaitoksen kanssa hälytysvalmiuden ylläpidosta. Automme RKS131, RKS133, RKS137 sekä RKS1396 ovatkin tuttuja näkyjä Palokan ja lähialueiden asukkaille. Hälytystehtäviä on vuosittain hieman alle 200. 

Ydin toimintamme, eli hälytysvalmiuden ylläpidon ja harjoittelun lisäksi yhdistys pitää yllä nuoriso-ja naisosastoa. Nuorisotoiminta palokunnissa on Suomen pelastusalan keskusjärjestön, SPEK:n alaista palokuntanuorisotyötä. Täällä yli 10-vuotiaat palomiehen alut harjoittelevat siviilissäkin tuiki tarpeellisia taitoja kuten alkusammutusta ja ensiapua.

 

Varainhankintana suoritamme erilaisia ensiapu päivystyksiä mm. ralleissa, kaadamme puita ja mitä vain muuta missä voi kuvitella tarvittavan erityistä ammattitaitoa tai kalustoa, jota palokunnasta löytyy.

Selaamalla sivujamme saat jo varsin hyvän kuvan toiminnastamma. Mikäli jää jotain kysyttävää, älä epäröi ottaa yhteyttä! Sähköpostiosoitteet ja puhelin numerot löydät tältä sivustolta.

Myös jäsenistön -mukaan lukien koko perheen- yhteinen vapaa-ajan vietto kuuluu yhdistystoimintaan.